Film

Skribent

Andreas Samuelson

31 maj 2024 | 20:30

Ny bild från ”Alien: Romulus” - blir en blandning av ettan och tvåan enligt regissören

En ny bild har släppts från den kommande ”Alien”-filmen av Fede Alvarez, som vill göra en kombination av de två första filmerna.
Förväntningarna växer inför ”Alien: Romulus”, den kommande installationen i den populära science fiction-franchisen. Ridley Scott har redan lovordat filmen, huvudrollsinnehavaren Cailee Spaeny säger att fansen kommer bli nöjda och både bilder och trailer ger härligt läbbiga vibbar.
 
För regin denna gång står Fede Alvarez (”Evil Dead”-remaken, ”Don’t Breathe”). Filmen kommer att utspela sig mellan de två första filmerna, Ridley Scotts ”Alien” (1979) och James Camerons ”Aliens” (1986) men Alvarez ville inte välja en specifik film att inspireras av:
 
- Att be ett ”Alien”-fan välja mellan dem är en pervers fråga. Så jag tänkte ”Hur kan jag göra båda?”, säger han till Empire.
 
Förutom filmens stil så kommer även miljön Renaissance Station delas upp i två sektioner - den ”Alien”-liknande Remus och mer avancerade, ”Aliens”-liknande Romulus.
 
- Det finns en scen när karaktärerna går runt i områden som är bekanta från Nostromo (rymdskeppet från ”Alien”). Sen går de genom den byggnaden och hamnar på andra sidan: bom! Du är i en korridor som ser ut som Hadley's Hope (från ”Aliens”).
 
Bland de som kämpar mot rymdmonstren denna gång är hjältinnan Rain (Spaeny) och hennes fosterbror tillika androiden Andy (David Jonsson).
 
- När hennes pappa var döende fick Andy uppdraget att ta hand om henne. Men Andy är lite skadad och en äldre androidmodell. Så istället för en surrogatpappa blir han mer som en lillebror till henne. Och det var alltid kärnan i historien: relationen mellan de två... och hur det förhållandet utvecklas när det börjar hända saker.
 
Se en bild på skådespelarna nedan:
 
 
”Alien: Romulus” har biopremiär den 14 augusti.
| 31 maj 2024 20:30 |