Film

Skribent

Alexander Svensson

6 juni 2024 | 18:20

Ny "Hunger Games"-film på gång 2026 - följer en av seriens mest älskade karaktärer

Den baseras på en bok som släpps tidigt nästa år.
Ytterligare en “Hunger Games”-bok är på gång - och en filmadaption är redan på väg. Suzanne Collins, författaren bakom originalböckerna och prequel-boken “Songbirds and Snakes” ger nästa år ut ännu en bok i den populära dystopiserien där dödsspel med tonåringar blivit TV-underhållning för hela familjen. 2026 släpps filmversionen från Lionsgate.
 
Den nya boken, “Sunrise on the Reaping” utforskar en av de “Hunger Games”-karaktärer som fans är mest intresserade av: Haymitch Abernathy. I ursprungstrilogin är han cynisk och alkoholiserad mentor åt Katniss och Peeta (och spelas i de fyra originalfilmerna av Woody Harrelson). I den nya boken kommer att vi få se hur han blev den han blev, och följa med honom i det Hungerspel han vann. Boken släpps 18 mars 2025.
 
Woody Harrelson som Haymitch Abernathy i "The Hunger Games".
 
Suzanne Collins har berättat om inspirationen bakom boken i en intervju med AP:
 
- För “Sunrise on the Reaping” inspirerades jag av David Humes idé om implicit underkastelse, och, med hans egna ord, “enkelheten i hur de många styrs av de få”. Berättelsen är också en djupgående undersökning av propaganda och makten hos de som kontrollerar narrativet. Frågan “verkligt eller overkligt” verkar mer pressande för var dag som går.”
 
 
Lionsgate, som gjort de tidigare "Hunger Games"-filmerna, har redan hunnit gå ut och meddela att "Sunrise on the Reaping" kommer att bli film, i likhet med Collins tidigare verk. Regisserar gör Francis Lawrence, som har regisserat alla "Hunger Games"-filmer sedan "Catching Fire", och premiär blir det 20 november 2026. Sannolikt lär man behöva en ny skådespelare som Haymitch - Woody Harrelson är ett par år för gammal för att kunna sälja karaktären som tonåring. Men kanske kan han få vara med på ett hörn ändå?
 
Den senaste “Hunger Games”-filmen, “The Ballad of Songbirds and Snakes” släpptes i november förra året och blev en kommersiell framgång med 337 miljoner inspelade dollar.
| 6 juni 2024 18:20 |