Film

Skribent

Alexander Svensson

31 augusti 2024 | 12:00

Nya "Snövit" hatas - trailern uppges ha över 1 miljon dislikes på Youtube

Spegel spegel på väggen där, vet du hur hatad Snövit på Youtube är?
Disneys kommande live-action-adapation av “Snövit” har något av en uppförsbacke framför sig, åtminstone av Youtube-reaktionerna att döma. Trailern, som debuterade under årets D23 för tre veckor sedan, och har trots 8 miljoner tittare bara fått lite drygt 82 500 gilla-markeringar i skrivande stund.
 
Youtube har ju sedan ett tag tillbaka gjort så att antalet ogilla-markeringar på en video inte är synligt offentligt. Men SFF Gazette rapporterar ändå att “Snövit” har över 1 miljon ogilla-markeringar.
 
Rachel Zegler som Snövit.
 
“Snövit” har väckt ilska genom bland annat castingvalet av Rachel Zegler (“The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes”) i titelrollen och framförallt kanske hanteringen av dvärgarna, som i live-action-filmen kommer att vara “magiska väsen”, sannolikt för att Disney vill försöka undvika att förolämpa kortvuxna människor. Det har även varit oklart (och är det fortfarande) i vilken mån de spelas av faktiska kortvuxna skådespelare.
 
“Snövit” uppges ha kostat Disney över 200 miljoner dollar. Huruvida de får tillbaka de pengarna återstår att se. Premiären blir den 21 mars 2025.
 
| 31 augusti 2024 12:00 |