Spel

Skribent

Viktor Eriksson

18 juni 2024 | 16:56

Nya “The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom” låter dig äntligen spela som Zelda själv

Det nya äventyret släpps i september.
Nintendo har nu visat upp sitt nästa "Zelda"-spel, “The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom”, där du äntligen får spela som Zelda själv.
 
I spelet får den berömda prinsessan, tillsammans med fen Tri och en magisk stav som låter dig kopiera och återskapa objekt och varelser, resa runt i Hyrule för att rädda landet och hitta den försvunna hjälten Link. Grafiken i spelet följer tydligt samma stil som den i remaken av “The Legend of Zelda: Link's Awakening” som släpptes 2019. 
 
Det har tidigare aldrig varit möjligt att köra som prinsessan Zelda i ett "Zelda"-spel utvecklats av Nintendo själva. Det har däremot varit möjligt i de ökända CD-i-spelen "Zelda: The Wand of Gamelon" och "Zelda's Adventure" som släpptes på 90-talet.
 
Dessa brukar med god marginal också klassas som två av de sämsta "Zelda"-spelen någonsin såväl som två av de sämsta spelen någonsin. Nintendo räknar inte heller in dessa titlar i Zelda-universumets officiella canon. 
 
Vi får se om “The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom” kan ge Zelda upprättelse när det släpps den 26 september till Nintendo Switch.
 
| 18 juni 2024 16:56 |