Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

11 juli 2024 | 10:15

Nya "Toxic Avenger" får inte premiär: "Omöjlig att släppa"

Det har varit tyst om filmen väldigt länge nu. Vad är det egentligen som händer?
Kultklassikern "Toxic Avenger" firar 40 år i år. Ett perfekt tillfälle att fira med en remake. Och en sådan existerar, med ett par stora namn knutna till sig. Så varför har den inte haft premiär ännu? Varför finns inte ens ett datum inplanerat?
 
Snart ett år har gått sedan vi fick den första trailern till remaken med intressanta namn som Peter Dinklage, Elijah Wood, Kevin Bacon och Jacob Tremblay i huvudrollerna. World of Real frågade en producent om tystnaden. Baserat på det fåtal festivaler den faktiskt visats på, handlar det om att filmen helt enkelt inte är kommersiellt gångbar. 
 
- Om den hade fått bra recensioner skulle prognosen kanske vara lite ljusare, men det finns inte mycket potential. Det är för nischat. Ärligt talat, jag skulle inte bli förvånad om vi ser det på Tubi om några år från och med nu.
 
Det är extra trist att höra det där med recensionerna, för av allt att döma har snacket kring filmen varit riktigt positivt. Att nya "Toxic Avenger" ligger på 92% på Rotten Tomatoes är sannerligen inget att fnysa om, och när sajten sammanfattar krititernas intryck låter det riktig lovande:
 
"Precis som originalet är "Toxic Avenger" inte för alla - men tittare som vill ha en extremt blodig och extremt fånig underhållning kommer inte att bli besvikna."
 
Enligt den officiella beskrevningen följer "Toxic Avenger" följer Winston, en stereotyp vekling som arbetar som vaktmästare på en hälsoklubb och diagnostiseras med en dödlig sjukdom som endast kan botas genom en dyr behandling som hans giriga, makthungriga arbetsgivare vägrar att betala för. Efter att ha bestämt sig för att ta saken i egna händer och råna sitt företag faller Winston ner i en grop med giftigt avfall och förvandlas till ett deformerat monster som ger sig ut för att göra gott och hämnas på alla de människor som har gjort honom illa.
 
Kolla in trailern här:
 

Läs också: Nya "Toxic Avenger" utlovas att bli minst lika grotesk som originalet

 
| 11 juli 2024 10:15 |