Serie

Skribent

Alexander Svensson

22 augusti 2024 | 15:30

Överraskning: Två skådisar spelar Sauron i nya "Maktens ringar"

Sauron är en skurk med många ansikten...
Den nya säsongen av “Sagan om ringen: Maktens ringar” är bara en vecka bort nu, och Amazon Prime gör reklam som aldrig förr, till den nivå att man nästan undrar hur mycket de kan visa utan att avslöja för mycket.
 
Senast ut i PR-kampanjen är dock en video om säsongens store skurk och huvudperson: Mr. Big Bad himself, Sauron. I slutet av seriens första säsong avslöjades det som bekant att Galadriels vän Halbrand, spelad av Charlie Vickers, i själva verket var Sauron, och i den nya säsongen kommer vi få se Vickers återvända i rollen, och dessutom spela Annatar, Saurons alv-alias.
 
Charlie Vickers som Halbrand/Sauron i första säsongen av "Maktens ringar".
 
Vad som nu avslöjas är dock att Vickers inte är ensam om att spela Sauron. Jack Lowden, känd från “Slow Horses” och “Dunkirk” kommer nämligen gestalta Sauron i en flashback som utspelar sig tusen år innan serien, precis efter att Morgoth, Saurons forne mästare, har besegrats. Skälet till att man inte väljer att använda Vickers även här är oklart, men kanhända vill man etablera att Sauron kan byta skepnad, en förmåga han har även i Tolkiens ursprungliga texter.
 
Jack Lowden som en tusen år yngre Sauron i nya säsongen av "Maktens ringar".
 
Så där har ni det: Halbrand-Sauron och Annatar kommer att spelas av Charlie Vickers, som fortsätter vara den huvudsaklige skådespelaren i rollen. Men i en flashback till Första Åldern spelas Sauron av Jack Lowden.
 
Säsong två av "Sagan om ringen: Maktens ringar" har premiär med de tre första avsnitten på Prime Video den 29 augusti. Övriga avsnitt släpps ett åt gången veckovis. Du kan se videon om Sauron och hans formskiftande nedan:
 
Annons: Pröva på Prime Video och streama första säsongen av "Maktens ringar".

Andra säsongen har premiär om en vecka, 29 augusti!
 
| 22 augusti 2024 15:30 |