Film

Skribent

MovieZine

6 oktober 2024 | 07:15

På TV ikväll: Actionfylld spionkomedi sätter äktenskapet på prov

När äktenskapsrådgivning inte räcker till och enda lösningen är automatvapen och granater.
"Mr. & Mrs. Smith" är en romantisk actionkomedi från 2005 som handlar om paret John och Jane Smith, som spelas av Brad Pitt och Angelina Jolie. De lever ett till synes normalt liv som ett gift par, men båda döljer hemligheter: de är båda hemliga spioner som arbetar för olika organisationer. När de får veta att de blivit beordrade att döda varandra, avslöjas deras hemligheter, vilket leder till en serie explosiva och humoristiska konflikter.
 
Filmen utforskar relationer, kommunikation och hur kärlek kan övervinna även de största motgångarna, med hjälp av ett maskinvapen.
 
Filmen inspirerades av den kortlivade tv-serien “Mr. & Mrs. Smith” från 1996 med Scott Bakula och Maria Bello i huvudrollerna.
 
2024 kom serien om paret Smith, inspirerat av filmen från 2005. Istället för ett gift par, följer vi Donald Glover och Maya Erskine i huvudrollerna. Två främlingar som parats ihop som en duo av spioner som måste leva undercover som ett gift par. Istället för riktiga namn är John och Jane Smith enbart alias som ges till karaktärerna och de andra agenterna som arbetar för samma organisation.
 
Filmen “Mr. & Mrs. Smith” kan ses ikväll på TV3 kl. 21.00.
 
 
Niclas Ohlsson
| 6 oktober 2024 07:15 |