Film

Skribent

Alexander Svensson

24 juli 2024 | 06:00

På tv ikväll: Härlig kemi mellan Gosling och Crowe i modern kultklassiker

Gosling och Crowe gjorde huvudrollerna i en underhållande actionkomedi från 2016.
Det finns många filmer som blivit oförtjänta floppar. Högt upp på den listan hittar vi “The Nice Guys”, en buddy-cop-film där Ryan Gosling och Russell Crowe går varandra på nerverna i rollerna som en privatdetektiv och en torped som tvingas samarbeta för att hitta en försvunnen tonårstjej.
 
“The Nice Guys” är regisserad av Shane Black, och har den blandning av action, humor och dialog som han är känd för, till den grad att en kritiker kallade den för “den Shane Black-igaste av Shane Blacks filmer”. Filmen bygger till stor del på samspelet mellan Crowe och Gosling, som bägge tog rollerna i filmen för att få jobba med varandra. Resultatet är en härlig dynamik mellan två av vår tids skickligaste skådespelare.
 
 
Trots att såväl Ryan Gosling som Russell Crowe går på högvarv, och trots att kritikerna gillade den, så blev “The Nice Guys” som sagt en flopp, med totala intäkter på 62 miljoner dollar och en budget på 50 miljoner.
 
Floppstatusen har dock inte hindrat “The Nice Guys” från att bli något av en modern kultklassiker, och en film som många bett om en uppföljare till. Sannolikheten för att det blir av är tyvärr låg, så vi får nöja oss med en “The Nice Guys”.
 
Vill du se Crowe och Gosling lösa mysterier ihop så kan du se “The Nice Guys” ikväll 23:30 på TV6. Den finns också att hyra eller köpa på Viaplay och SF Anytime.
 
| 24 juli 2024 06:00 |