Film

Skribent

Alexander Svensson

25 juli 2024 | 05:00

På tv ikväll: Sjufaldigt Razzienominerad kärleksfilm med historiskt soundtrack

Filmen må inte ha varit den bästa, men musiken har blivit ikonisk.
Bodyguard” är en minnesvärd film av flera skäl. Den följer livvakten Frank Farmer, som får i uppdrag att beskydda superstjärnan Rachel Marron från en mystisk stalker.
 
Kevin Costner gör rollen som Farmer jämte sångerskan Whitney Houston som gjorde sin skådespelardebut i filmen. Manuset skrevs av Lawrence Kasdan, som bland annat var med och skrev “Rymdimperiet slår tillbaka”. Trots all stjärnglans blev “Bodyguard” sågad av många kritiker, som bland annat ansåg att såväl Costner som Houston stod för svagt skådespeleri.
 
Kritikermottagandet var så dåligt att “Bodyguard” nominerades för hela sju Razzies, bland annat för sämsta manliga skådespelare (Costner), sämsta kvinnliga skådespelare (Houston) och sämsta film (filmen som helhet).
 
 
Trots såväl usla omdömen som en flod av Razzies så minns vi “Bodyguard” än idag. Ett skäl kan vara att den blev en publiksuccé, och den inkomstmässigt näst största filmen 1992 (störst var “Aladdin”). Dessutom så blev filmens soundtrack, som inkluderade flera nya låtar av Whitney Houston framförda för filmen, det bäst sålda soundtracket någonsin. Singeln “I Will Always Love You” blev dessutom den bäst sålda singeln från en kvinnlig artist genom tiderna, och är inetsad i den populärkulturella själen än idag.
 
Vill du uppleva tveksamt skådespel från Kevin Costner, en skådisdebuterande Whitney Houston och ett legendariskt soundtrack i samma film så kan du se “Bodyguard” ikväll klockan 22:00 på Kanal 9. Den finns också att hyra eller köpa på Viaplay, iTunes och SF Anytime.
 
| 25 juli 2024 05:00 |