TV-tips

Skribent

Martin Persson

12 juli 2024 | 05:01

På tv ikväll: Underskattat roligt mysterium från 2018

"A Simple Favor" bjuder på bra skådespel och vassa intriger. Föll filmen för snabbt i glömska?
Paul Feig är en legend som ibland hamnar lite i skuggan, tråkigt nog.
 
Med fantastiska filmer- och serier som ”Nollor och nördar”, ”The Heat” och ”Spy” är han en filmskapare som visat att han kan få till stark och välskriven satir i de flesta fallen.
 
En film som däremot sällan talas om, men som jag skulle våga hävda är en av hans bättre, är ”A Simple Favor” från 2018.
 
I denna omåttligt roliga, spännande och dramatiska rulle ser vi bra skådisar som Anna Kendrick och Blake Lively i huvudrollerna och efter ett försvinnande tätnar och kompliceras mysterierna ytterligare.
 
Paul Feig går här tillbaka till sina rötter och lyckas, liksom i ”Nollor och nördar” kombinera sin vassa komedi och vitsiga replikutbyte med en allvarsladdad underton och en engagerande handling. Klippningen i filmen är dessutom riktigt snygg och speciell.
 
Det är filmen kanske inte fick den uppskattning man tycker att den kunde ha förtjänat. Vid sin premiär gav vår recensent på Moviezine filmen ett lågt betyg av 2/5 och kallade den en ”feministisk Hitchcock utan finess”, så huruvida filmen överhuvudtaget är bra kan man ju säga sitt om.
 
Ta en titt på filmen ikväll och avgör själva!
 
 
”A Simple Favor” visas ikväll 21:00 på TV3. Finns även att streama hos Viaplay och Prime Video och att hyra & köpa hos SF Anytime.
| 12 juli 2024 05:01 |