Film

Skribent

Martin Persson

10 september 2024 | 11:00

Pamela Andersons första stora filmroll på 28 år hyllas: "Värd en Oscar"

”The Last Showgirl” hyllas för Pamelas ovanligt känslosamma insats.
Pamela Anderson är snart tillbaka med en ny film, efter ett par års uppehåll.
 
Det är möjligen lätt att anta att hon inte är en särskilt seriös skådis. Mer av den gamla tidens filmstjärna, snarare än aktris, med roller i filmer och serier som ”Barb Wire”, "Raw justice" och ”Baywatch” eller diverse b-filmer.
 
Ska man tro på snacket kring hennes stora comeback ”The Last Showgirl” kan det emellertid vara dags att äta upp sina ord.
 
Filmen är regisserad av Gia Coppola och har visats upp vid Torontos filmfestival. Den handlar om dansaren Shelley (Pamela), som efter 30 år förlorar jobbet när hennes föreställning stängs ner. Jamie Lee Curtis syns vid sidan av Pamela Anderson som hennes vän och bartender. Det tycks bli en dramatisk skildring om förändring, att åldras och att hitta sin plats i världen. Något i stil med Billy Wilders ”Sunset Boulevard”.
 
Vid filmens premiär uttalar sig Pamela som följer:
 
- Jag har varit redo för denna roll hela mitt liv.  Det är första gången jag fått ett riktigt bra manus i hela mitt liv. Inget annat har varit sammanhängande och jag kände direkt att det här var som gjort för mig, jag var tvunget att göra det.
 
Pamelas engagemang tycks ha gått hem även hos kritikerna, där bland annat BBC beskriver insatsen som ”Otroligt genuin, Oscarsvärdig och Pamelas tid att verkligen glänsa.” Även The Hollywood Reporter håller med om att hon äntligen får möjlighet att tas på allvar för sitt skådespel.
 
Även andra så som Deadline och Indiewire instämmer att detta kan bli en vändpunkt i Pamela Andersons karriär och fånga en sida av henne som många av oss inte visste fanns. Kanske kan hon få samma slags genombrott som Brendan Fraser i sin comeback med ”The Whale” ?
 
”The Last Showgirl” har än så länge inget satt premiärdatum.
| 10 september 2024 11:00 |