Trailer

Skribent

MovieZine

25 juni 2024 | 15:00

Mammornas chock: Donatorn kan vara pappa till 1000 barn

En skrämmande men sann historia i nya Netflix-dokumentären "Pappa till 1000 barn", med premiär 3 juli.
Netflix har släppt trailern till dokumentären "Pappa till 1000 barn", en miniserie i tre delar med premiär nästa vecka.
 
Filmskaparna har intervjuat mammor runt om i världen som har kunnat föda barn tack vare en spermadonator. Men glädjen övergår till chock och fasa när de inser att en och samma man kan vara far till hundratals barn, om inte tusentals. Trailern är uppbyggd som en true crime-historia där en grupp mammor bestämmer sig för att ställa mannen inför rätta.
 
Mannen ifråga heter Jonathan Meijer och är en holländsk musiker och Youtuber. Det var under 2023 som det uppdagades att den nu 43-årige Meijer hade spridit sin säd över hela landet och andra delar av världen. Han har vilselett hundratals kvinnor och kringgått de lagar som reglerar hur många barn som en och samma donator kan få, skriver BBC.
 
Misstanken är att han är far till åtminstone 550 barn (men 1000 låter som en rund och fin siffra, tänkte Netflix).
 
– Jag blev fäst vid känslan att sitta med människor och få bekräftat att du gör något värdefullt för dem, berättade Meijer i en intervju med svenska DN.
 
Foto: Facebook
 
Själv verkar han inte nöjd med att stå i fokus för en Netflix-dokumentär och valde att avstå från att medverka i serien.
 
- Jag tycker titeln "Pappa till 1000 barn" är missledande. De utelämnade den viktiga detaljen, att jag är spermadonator. De försöker göra något sensationellt av det faktum att det finns män där ute som frivilligt försöker hjälpa familjer att få barn. Man kan debattera om jag gjorde allt på rätt sätt, men det är en vilseledande titel.
 
- Och numret 1000 är inte korrekt, jag vet inte var det kommer från. Vad jag vet är det 550 barn, säger han i sin senaste Youtube-video.
 
| 25 juni 2024 15:00 |