Film

Skribent

Alexander Svensson

4 juni 2024 | 23:00

"Peaky Blinders"-filmen blir av - Cillian Murphy återvänder

"Det kommer att bli ett explosivt kapitel i "Peaky Blinders"-berättelsen."
Fansens önskan har slagit in - “Peaky Blinders” återvänder, den här gången som film! Oscarsvinnaren Cillian Murphy är tillbaka i huvudrollen som Tommy Shelby, ledaren för det kriminella gänget Peaky Blinders i Birmingham. TV-serien utspelar sig under mellankrigstiden, men filmen kommer att äga rum under andra världskriget.
 
Manuset är skrivet av Steven Knight, mannen som skapade “Peaky Blinders”. Regisserar gör Tom Harper som jobbade på seriens första säsong och sedan dess gjort filmer som “Heart of Stone” och “The Aeronauts”. Cillian Murphy, som utöver att skådespela i filmen också är ombord som producent, har gett ett uttalande till Deadline:
 
 
- Det verkar som att Tommy Shelby inte var färdig med mig… Det är väldigt tillfredsställande att återigen samarbeta med Steven Knight och Tom Harper på filmversionen av “Peaky Blinders”. Det här gör vi för fansen.
 
Steven Knight har också snackat med media, och utlovar en “explosiv” film:
 
- Jag är genuint överlycklig över att den här filmen blir av. Det kommer att bli ett explosivt kapitel i “Peaky Blinders”-berättelsen. Vi håller inget tillbaka. Fullt ut “Peaky Blinders” i krig.
 
 
“Peaky Blinders”-filmen produceras ihop med Netflix, och kommer även att få premiär hos dem. Inspelningen förväntas dra igång senare i år.
| 4 juni 2024 23:00 |