Film

Skribent

Alexander Kardelo

23 september 2024 | 08:45

Peter Haber fortsätter som Martin Beck: "Två nya filmer spelas in nästa år"

Beck nummer 53 och 54 kommer "antagligen" att spelas in under 2025. Om det blir Peter Habers sista återstår att se.
Om du trodde att Peter Haber var redo att lägga kommissarie-brickan på hyllan... tänk om. Hela 50 Beckfilmer har det blivit genom åren och publiken kan se fram emot åtminstone fyra Beckfilmer till. Den senaste, "Beck - Dödläge", släpptes i början av 2024.
 
I tv-programmet "Vilket liv!" som sändes under helgen fick Renée Nyberg den folkkäre skådespelaren att avslöja att två nya filmer spelas in under 2025 - förutom de två som redan är klara och väntar på premiär:
 
- Det jag vet är att vi gör två filmer i år. Sen gör vi antagligen två filmer till nästa år. Sen vet jag faktiskt inte mer, svarar Haber.
 
 

Ska Valter Skarsgård ta över?

 
På plats i programmet fanns också unge kollegan Valter Skarsgård, som spelar Martin Becks barnbarn Vilhelm Beck. Är det så att han blir "nya Beck" om och när Peter Haber kliver av?
 
- Om jag själv får välja så ska Peter ingenstans. Det känns tryggare för mig att ha med inom, så länge jag är kvar. Ja, det är klart att det skulle vara superroligt, men vi tar de här filmerna först. Sen får vi se, säger Valter.
 
Vi har sökt TV4 och produktionsbolaget Filmlance för en kommentar kring de nya filmer.a
 

När får "Beck 51" premiär?

 
MovieZine.se har levererat flera exklusiva Beck-nyheter på senare år. Vi var först med att berätta att Peter Haber, Jennie Silfverhjelm och Valter Skarsgård kommer tillbaka för Beck nummer 51 och 52.
 
"Beck 51" kommer få premiär på TV4 någon gång under hösten. "Beck 52" har ännu inget premiärdatum, men släpps sannolikt under vintern eller våren.
| 23 september 2024 08:45 |