Film

Skribent

Martin Persson

5 augusti 2024 | 15:30

Första bilden ur Samuel L. Jacksons nya drama - Oscarsgalan nästa?

Denzel Washingtons son regisserar "The Piano Lesson". Kan det bli första vinsten för den kände skådespelaren?
Samuel L. Jackson är en husgud för många och en enorm ikon inom Hollywood sedan flera årtionden tillbaka.
 
Men visste du att han faktiskt aldrig vunnit en Oscar för sitt skådespel?
 
Jackson nominerades för ”Bästa manliga biroll” i sin kanske fortfarande mest omtalade roll i ”Pulp Fiction” 1994 och vann faktiskt ett hederspris vid Oscarsgalan för 2 år sedan, men någon ordentlig vinst för en specifik roll har det inte blivit. Än.
 
Vid en ålder av 76 år kan det dock bli ändring på detta. Samuel L. Jackson är nämligen aktuell i det omtalade nya dramat ”The Piano Lesson”, regisserad av Denzel Washingtons son Malcolm Washington och med en lovande rollista där vi ser namn som John David Washington och Danielle Deadwyler förutom Samuel L. Jackson.
 
Filmen är baserad på en pjäs av geniet August Wilson och utspelar sig under den stora depressionen i USA, sent 1930-tal. Filmen följer Charlesfamiljens liv och kamp, till stor del genom sitt fina piano som gått i arv inom familjen sedan slaveriets dagar. En känslosam och lågmäld berättelse är att vänta. En första bild har nu släpps från filmen.
 
Large 0b0b0e5b9aa9fefd08c596333231987b capture
 
Flera inom skådespelarensemblen medverkade även i teateruppsättningen, där Samuel L. Jackson i synnerhet fick stående ovationer för sin mäktiga rolltolkning.
 
Kan detta bli hans första Oscar? Spekulationer finns och en trailer för filmen väntas släppas inom kort.
 
Något släppdatum för ”The Piano Lesson” finns inte ännu, men filmen kommer att ha sin premiär vid filmfestivalerna i Telluride och Toronto i september.
| 5 augusti 2024 15:30 |