Film

Skribent

Alexander Kardelo

31 maj 2024 | 09:30

Pixar fiskar efter en tredje "Hitta Nemo"

Är fiskjäv*ln borta igen?
En av Pixars mest älskade filmer är "Hitta Nemo" från 2003. Nu kan det vara aktuell för en fortsättning eller reboot. Det säger studiochefen Jim Morris i en intervju med Bloomberg.
 
- Vad mer har vi inte besökt i havet? Havet är stort. Jag tänker att det finns många möjligheter, vi fiskar runt lite.
 
"Hitta Nemo" och uppföljaren "Hitta Doris" spelade in närmare 2 miljarder dollar på bio. Man tittar även på möjligheten till en ny "Superhjältarna"-film, skriver Comicbook.com.
 
Om någon nu tänkt klaga på att Pixar och Disney bara gör uppföljare - varför går ni inte och ser deras originalfilmer? Förra årets fick "Elementärt" en svag start på bio vilket blev en väckarklocka för studion:
 
- Vi fick ett slag i magen, och det tog hårt på oss. Jag tyckte det var en bra film med en Pixar-känsla. Och när det inte funkade undrade jag, "vill folk inte längre se den typen av film som vi gör? Är det slut med det?"
 
"Elementärt" vände besvikelsen till framgång och spelade in närmare 500 miljoner dollar på bio innan den var klar. Men Pixar insåg att säkra kort funkar bäst och ger minst stressutslag.
 
Efter sin senaste omstrukturering planerar Pixar att släppa tre filmer per två år. På tur står "Insidan ut 2" (i sommar), "Elio" (juni 2025), något hemligt (mars 2026) och "Toy Story 5" (juni 2026).
| 31 maj 2024 09:30 |