Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

15 oktober 2024 | 21:00

Plötsligt händer det! "The Boondock Saints 3" blir verklighet

Det är sant, vi skojar inte, den här gången blir det verkligen av.
För ganska exakt 25 år sedan, under det ovanligt utmärkta filmåret 1999, släpptes actionthrillern (och den blivande kultklassikern) "The Boondock Saints". Tio år senare var det dags för uppföljaren, "The Boondock Saints II: All Saints Day". Det dröjde inte många år innan en tredje film började diskuteras men därefter har det varit tyst. 
 
Eller inte helt tyst. Det dröjde dock till 2021 innan vi fick bekräftelse om att någonting verkligen var på gång, och ändå till nu innan vi vet att det faktiskt blir av.
 
Sean Patrick Flanery, som spelar en av de hämnande tvillingbröderna MacManus (Norman Reedus från "The Walking Dead" spelar den andre), blev nyligen tillfrågad om den tredje filmen under en frågestund med en moderator från Screen Rant
 
Flanery kunde inte dela med sig av några detaljer om filmens innehåll, men bekräftade att den kommer bli av och lät tidsplanen läcka ut när han öste komplimanger över kollegan Reedus:
 
- Den jäveln sms:ade mig igår kväll. Han är en av mina bästa vänner. Solid snubbe. Jag kan inte säga det om många människor i Hollywood, men det är en solid jävel. En av de bästa killarna i Hollywood, och han har varit en kär vän till mig sedan '94. Vi spelade in den -99... Vi spelar in mellan mars och augusti.
 
I vår och sommar, med andra ord. Något premiärdatum verkar inte vara satt men förhoppningsvis (och troligen) blir det inte senare än någon gång under 2026.
 
"The Boondock Saints" finns inte tillgänglig för streaming i Sverige alls, medan uppföljaren "The Boondock Saints II: All Saints Day" går att hitta på Netflix (i ungefär två veckor till) och går att hyra eller köpa digitalt på tjänster som SF Anytime, Viaplay och iTunes.
 
Behöver något att underhålla dig med en liten stund, så kan du alltid kolla in när Willem Defoe har roligt i "The Boondock Saints":
 
| 15 oktober 2024 21:00 |