Serie

Skribent

Alexander Svensson

17 augusti 2024 | 13:30

Prime Video lägger ner hyllad fantasyserie efter bara en säsong

Inte ens 94% på Rotten Tomatoes kan rädda livet på Jane Grey.
Amazon Prime Video körde under sommaren ut en serie som många nog missat: “My Lady Jane”. Den baserades på en bok med samma namn från författarna Brodi Ashton, Cynthia Hand och Jodi Meadows. Berättelsen är en alternativ version av verklig historia, och följer lady Jane Grey, en brittisk adelsdam som i verkligheten var drottning av England i nio dagar innan hon avsattes och avrättades. I “My Lady Jane” får vi se en något mer fantasy-inspirerad tolkning där Jane behåller sitt huvud och ger sig ut på äventyr.
 
“My Lady Jane” är en salig kombination av perioddrama, romantik och lite fantasy, allt med en komisk touch. Huvudrollen som Jane Grey gjordes av Emily Bader (“Fresh Kills”) och i andra roller syntes Edward Bluemel (“A Discovery of Witches”), Rob Brydon (“The Trip”) och Dominic Cooper (“Mamma Mia”). Tyvärr får de inte göra repris på sina roller: Prime Video har nämligen meddelat att serien nu läggs ner efter en säsong.
 
 
Sannolikt beror nedläggningen på bristande tittarsiffror, vilket är synd, för “My Lady Jane” verkar inte ha varit dålig, åtminstone inte enligt kritikerna. Serien ligger på urstarka 94% på Rotten Tomatoes. Trots det lyckades man då alltså inte locka tillräckligt många tittare till serien, utan den blev istället ungefär lika kortlivad som Jane Grey själv blev i verkligheten.
 
Hela första säsongen av “My Lady Jane” går dock fortsättningsvis att se på Prime Video, även om det inte blir någon fortsättning.
 
 
| 17 augusti 2024 13:30 |