Film

Skribent

MovieZine

2 september 2024 | 08:00

Nytt på Prime Video: Se Zac Efron i "den bästa brottarfilmen någonsin"

Zac Efron och Jeremy Allen White flexar musklerna i underhållande brottarfilm baserad på en sann, tragisk historia.
Han måste ha fått tag på dunderhonung, för Zac Efron är nästan oigenkännlig i rollen som brottaren Kevin Von Erich i nya filmen “The Iron Claw”. I rollerna ser vi även en bulkad Jeremy Allen White; ni vet, självaste Carm från “The Bear”, och Harris Dickinson.
 
"The Iron Claw" är den verkliga berättelsen om Von Erich-bröderna och deras pappa. Under 80-talets USA var de kända som "brottningsfamiljen". Präglade av kändisskap och svårigheter inom familjen, blev de ansedda vara “förbannade”.
 
Familjens historia är nämligen är kantad av tragedier. Fritz von Erich och hans fru Doris fick sex söner. Fem av dem dog unga - antingen av akuta sjukdomar, självmord eller i bisarra olyckor.
 
"The Iron Claw" drog in 45 miljoner dollar på bio och blev en hyfsad succé för distributören A24. Kritikerna hyllar en stark och sorglig historia, med höga 89% på Rotten Tomatoes. Dessvärre gick den aldrig upp på svenska biodukar utan släpptes bara digitalt.
 
Screenrant kallar filmen för "det bästa brottardramat genom tiderna" och noterar att de kända skådespelarna är trovärdiga och ger allt i de välkoreograferade wrestling-scenerna.
 
MovieZines recensent Annika Andersson delar ut 3 i betyg och liknar filmen vid en grekisk tragedi:

"Zac Efron och Jeremy Allen White flexar broilerstinna muskler i underhållande brottarfilm som bjuder på ett stycke verklighetsinspirerad historia, bra skådisinsatser, en skön visuell värld, samt en och annan lärdom om toxisk maskulinitet (...) Efron gör en fantastisk rollprestation med sin stumma yta som nätt och jämnt kan hålla nere allt som sjuder därunder." Läs hela recensionen här...
 
Filmen går nu att hitta på svenska Prime Video.

ANNONS: Prova på Prime Video gratis i 30 dagar!
| 2 september 2024 08:00 |