Serie

Skribent

Alexander Svensson

19 oktober 2024 | 16:00

Rebecca Ferguson fyller 41 - här är fyra roller att se fram emot

Dagens födelsedagsbarn Rebecca Ferguson har fullt upp framöver. Här listas fyra kommande projekt.
Rebecca Ferguson är en av Sveriges just nu främsta och mest kända skådespelare, med roller i ett flertal stora Hollywoodprojekt, bland annat franchises som "Dune" och "Mission: Impossible" bakom sig. Karriären ser ut att gå som tåget, och idag, när hon fyller 41, så passar vi här på MovieZine på att lista Fergusons tre kommande filmer. Grattis på födelsedagen Rebecca!
 

1. Silo

Först ut på listan är "Silo", och eftersom det här är säsong två av en tv-serie så är det inte riktigt ett helt nytt projekt, men det är inte mindre spännande för det. Första säsongen, där vi fick följa Ferguson i rollen som mekanikern och sedermera sheriffen Juliette Nichols, en kvinna som lever i ett dystopiskt framtidssamhälle inuti en enorm silo, var fantastiskt spännande. Den andra säsongen ser ut att fortsätta på samma spår, och har premiär om bara några veckor, den 15 november, på AppleTV+.
 
 

2. Mercy

Efter roller i både "Dune", "Life" och "Silo" är Rebecca Ferguson verkligen inte främmande för sci-fi, och "Mercy" blir en fortsättning på den trenden. "Mercy" handlar om en detektiv i en framtidsmiljö som blir beskylld för ett brott han inte begått, och måste rentvå sitt namn. Chris Pratt kommer spela detektiven, och Ferguson väntas ha en stor roll jämte honom. Regisserar gör Timur Bekmambetov, och premiären är satt till 15 augusti 2025. 
 

3. The Magic Faraway Tree

"The Magic Faraway Tree" är baserad på bokserien "The Faraway Tree" av Enid Blyton, en brittisk barnboksförfattare som också skrivit såväl "Fem"-böckerna som "St. Claire"-serien. "The Magic Faraway Tree" handlar om en familj som upptäcker titelns magiska träd, och transporteras till otroliga världar via det. Rebecca Ferguson kommer spela en karaktär vid namn Dame Snap, en grym lärare som är en av filmens skurkar. Premiärdatumet är inte känt.
 

4. "Peaky Blinders"-filmen

Det mest hajpade projektet på listan är sannolikt "Peaky Blinders"-filmen, som blir en fortsättning på den hyllade tv-serien med samma namn. Huvudrollen görs av Cillian Murphy, som repriserar sin älskade roll som Tommy Shelby. Vem Ferguson kommer spela är oklart. men känt är iallafall att hon är med, och att filmen kommer utspela sig under andra världskriget. Premiären är även här okänd. 
| 19 oktober 2024 16:00 |