Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 september 2024 | 19:45

"Rebel Ridge" hade ursprungligen en helt annan skådis i huvudrollen

Vad hände egentligen när Star Wars-stjärnan John Boyega hoppade av?
Alla kan nog hålla med om att Aaron Pierre är en klockren huvudroll i Netflix-aktuella "Rebel Ridge". Han spelar den karismatiske hårdingen Terry som stöter på korrupta snutar i en amerikansk småstad, och bestämmer sig för att skipa rättvisa - med sin skarpa hjärna snarare än skjutvapen.
 
För några år sedan skrev vi dock om att John Boyega hade fått huvudrollen. Skådespelaren, känd från "Star Wars", valde att hoppa av efter en månads inspelning. Man skyllde på något "familjerelaterat" samtidigt som det skvallrades om att han bara drog, på grund av missnöje med manus, sitt hotell och allt möjligt.
 
I en ny intervju med Vulture snuddar regissören Jeremy Saulnier vid vad som hände:
 
- När John lämnade filmen var det oundvikligt. Av respekt för alla inblandade kan jag inte gå in på detaljer. Men alla skulle hålla med om att det blev bäst så.
 
 
Boyegas avhopp skapade säkert en del problem för inspelningen, som redan hade pausats en gång på grund av coronapandemin. Men filmen blev troligen bara bättre.
 
- Jag var redo att riskera filmen om jag inte hittade den perfekta Terry Richmond. Men sökandet blev kort, för inom några veckor satt jag på Zoom med Aaron Pierre, och jag visste inom två minuter att han var rätt kille. Hur han förde sig, hans omedelbara intresse och dedikation, det var upplyftande och gav mig ny energi.
 
- Netflix stöttade oss och gav Aaron den här möjligheten. Och har man sett filmen så kan man inte tänka sig en version utan Aaron Pierre, tillägger han.
| 11 september 2024 19:45 |