Film

Skribent

Alexander Kardelo

28 juli 2024 | 04:22

Robert Downey Jr återvänder i "Avengers: Doomsday" - den här gången som skurk!

Iron Man-stjärnan byter ut masken och blir Dr. Doom.
Spännande och lätt chockerande nyheter från San Diego, där Marvel släppte stora nyheter under nattens Comic-Con.
 
Robert Downey Jr får visst inte nog av MCU (och pengarna), och är på väg tillbaka i en helt ny roll. Sedan Iron Man dog i senaste "Avengers" har fans ändå undrat om det inte finns ett sätt att få tillbaka den älskade skådespelaren och karaktären. Snart får vi nöja oss med att stjärnan iallafall gör comeback.
 
Downey Jr kommer att spela Victor von Doom, även känd som Dr. Doom, i "Avengers: Doomsday" som siktar på premiär i maj 2026. Han lär också komma tillbaka i uppföljaren "Avengers: Secret Wars" året därpå.
 
Dr. Doom är en av de mer ikoniska skurkarna från Marvels serietidningar, skapad av Stan Lee och Jack Kirby. Han beskrivs som extremt intelligent och arrogant - det känns som en roll som kan passa Downey Jr fint efter att ha spelat Tony Stark sedan 2008. På bioduken har Dr. Doom hittills mest gjort livet surt för Fantastic 4.
 
 
"You either die a hero or you live long enough to become the villain", som en annan ikonisk superhjälte en gång sade... Typiskt Tony Stark att lyckas med både och.
 

Marvel Studios kommande biofilmer:

 
● Captain America: Brave New World - 14 februari 2025
● Thunderbolts - 5 maj 2025
● The Fantastic Four: First Steps - 25 juli 2025
● Blade - 7 November 2025
● Avengers: Doomsday - 1 maj 2026
● Avengers: Secret Wars - 7 maj 2027
| 28 juli 2024 04:22 |