Spel

Skribent

Anders Eklöf

12 september 2024 | 10:00

Rykte: Fenomenet "Palworld" verkar komma till Playstation

"Pokémon med skjutvapen" finns för tillfället bara på Xbox och PC.
Sedan "Palworld" släpptes på Xbox och PC förra året har det sålts i totalt över 25 miljoner exemplar, då det blev något av ett fenomen ett tag med enorma mängder spelare och nya rekord som slogs nästan varje dag.
 
Intresset för spelet har svalnat en aning (i skrivande stund spelar cirka 13 000 personer på Steam), men kanske kan det bli stort igen om det släpps på nya format.
 
Enligt sajten Gematsu verkar det som att det populära överlevnadsspelet ska dyka upp på mässan Tokyo Game Show som pågår i slutet av september, samt att det ska komma en Playstation 5-version av spelet.
 
 
Utvecklarna Pocketpair har tidigare pratat om att släppa spelet till fler plattformar än Xbox och PC. I juni skrev till exempel spelets community manager ett inlägg på X som antyder att en PS5-version kan vara på gång.
 
Chefen Takuro Mizobe ska även ha sagt att de fortfarande diskuterar möjlligheten om att släppa det på andra konsoler, men menar att det nog blir svårt med en version till Nintendo Switch.
 
Spelet ska ha kostat cirka 6,7 miljoner dollar att utveckla, men har dragit in väldigt mycket mer än det, så det vore inte förvånande om de vill få ännu fler att spela det.
| 12 september 2024 10:00 |