Serie

Skribent

Alexander Svensson

28 maj 2024 | 22:45

Skaparen av "The Acolyte" hoppas på minst tre säsonger

Leslye Headland har stora planer för sin "Star Wars"-serie.
“Star Wars”-serien “The Acolyte” är precis runt hörnet. Den kommer att ta oss på en resa över hundra år bakåt i “Star Wars”-tidslinje, sett från Episod 1, och utspelar sig under jediorderns guldålder, High Republic-eran. Men ett mörkt hot lurar i skuggorna, och när en före detta padawan kopplas till en serie mord så dras en grupp jediriddare in i komplex och farlig utredning.
 
“The Acolyte” är skapad av Leslye Headland, som tidigare jobbat på serien “Russian Doll”. I en ny intervju med Collider har hon avslöjat hur många säsonger hon hoppas att serien får:
 
- Åtminstone tre. Åtminstone. Jag menar, jag skulle älska att fortsätta göra den för evigt.
 
 
Hon utvecklar:
 
- Det här är mitt drömjobb. Jag säger tre för att jag hoppas att de kommer låta mig göra det, men om jag kunde trolla så hade jag gjort det till mitt jobb tills jag pensionerar mig. Jag kan faktiskt inte tänka mig en högre kreativ eller karriärmässig topp än att jobba med “Star Wars”. Så jag är verkligen nöjd, jag behöver inte göra något annat.
 
Amandla Stenberg som Mae i "The Acolyte".
 
Amandla Stenberg, som spelar en av huvudrollerna som den mystiska ex-padawanen Mae, verkar dela sin showrunners entusiasm för att hålla igång “The Acolyte” i många år:
 
- Jag skulle vara lugn om det här är mitt enda jobb på ett långt tag framöver.
 
“The Acolyte” har premiär på Disney+ den 4 juni.
 
| 28 maj 2024 22:45 |