Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 augusti 2024 | 14:00

Sally Field: "Det är en sida av Robin Williams som få kände till"

Sally Field delar med sig av starka minnen från inspelningen av "Mrs. Doubtfire".
Den 11 augusti är det tio år sedan omtyckte skådespelaren och komikern Robin Williams tragiskt gick bort. Tidningen Vanity Fair har talat med många av hans motspelare, bland andra Sally Field, som delar med sig av ett personligt minne från inspelningen av komedin "Välkommen Mrs. Doubtfire" år 1993.
 
Field berättar om dagen hon fick beskedet om att hennes far hade dött efter en hjärnblödning. Robin Williams märkte att något plågade henne, och han såg till att ändra om i inspelningsschemat så att hon kunde få åka hem.
 
- Jag har aldrig berättat det här innan. Vi skulle spela in skilsmässoscenen när jag fick ett samtal från min fars vårdhem. Läkaren sa att han hade gått bort - en massiv stroke. Jag var inte mig själv. Jag kom till inspelningsplatsen och försökte agera så gott jag kunde. Jag grät inte. Robin drog mig åt sidan och frågade, "är du okej"?
 
När Robin Williams fick veta vad som hänt svarade han genast: "Herregud, vi måste få dig härifrån direkt", minns hon.
 
- Han såg till att de kunde filma utan mig resten av dagen. Jag kunde åka hem, ringa min bror och ordna med allting. Det är en sida av Robin som få människor kände till. Han var mycket känslig och intuitiv, säger Sally Field.
| 8 augusti 2024 14:00 |