Film

Skribent

Andreas Samuelson

9 juli 2024 | 21:00

Sam Raimi gör skräck-comeback - regisserar sin första rysare på 15 år

Mannen bakom ”Evil Dead”-filmerna är klar för ”Send Help”, hans första skräckfilm sedan 2009.
Sam Raimi blev en av 1980-talets skräckmästare när han gjorde ”Evil Dead”. Efter dess två uppföljare satsade han dock mer på andra typer av filmer, inklusive den första ”Spider-Man”-trilogin. Han gjorde en välkommen comeback i genren 2009 med ”Drag Me to Hell”.
 
Även om han producerat gott om skräck så tar han nu återigen på sig regirollen för en skräckfilmen ”Send Help”, som han även producerar. Filmen utspelas på en ö och beskrivs som en blandning av Stephen King-rysaren ”Lida” och dramat ”Cast Away”.
 
Deadline rapporterar att manuset är skrivet av Damian Shannon och Mark Swift som senast skrev "Baywatch" men vars tidigare meriter inom skräckgenren är de mer beryktade ”Freddy vs. Jason” och remaken ”Friday the 13th”.
 
Mycket mer information finns inte om filmen än att den ännu inte fått officiellt grönt ljus av filmbolaget 20th Century Studios. Men med tanke på Raimis framgångsrika meritlista, både som producent men även som regissör av senaste ”Doctor Strange” så borde han inte ha svårigheter att få detta projekt godkänt.
 
Bland hans kommande filmer som producent är ”Don’t Move” för Netflix och skräckthrillern ”Locked” med Bill Skarsgård och Anthony Hopkins.
| 9 juli 2024 21:00 |