Film

Skribent

Martin Persson

14 juli 2024 | 18:00

Saoirse Ronans nya succéfilm får premiärdatum - redan Oscarstippad

Finns det ytterligare Oscarschanser hos skådespelerskan?
Saoirse Ronan är minst sagt en favorit inom Oscarssammanhang och många hyllade draman senaste åren.
 
Vi minns alla hennes fantastiska insatser i ”Brooklyn” och ”Lady Bird”, vissa kanske även i Peter Jacksons mörka drama ”Flickan från ovan” eller då hon spelade mot Kate Winslet i 2020 års "Ammonite".
 
Stjärnskottet ligger inte på latsidan och är nu tillbaka med ännu en film.
 
”The Outrun” är regisserad av Nora Fingscheidt (The Unforgivable) och handlar om en kvinna som efter ett hektiskt liv i storstaden präglat av missbruk vill återvända till det skotska landskapet där hon växte upp för att kunna läka från sina inre demoner. Det är en snyggt klippt och tragisk framställning som berättas parallellt med tillbakablickar för att ge känslan av förträngda minnen och trauman som allt mer når upp till ytan.
 
Som vanligt kan vi vänta oss fantastiskt skådespel från både Saoirse, men även Stephen Dillane (Game of Thrones), Saskia Reeves och övriga, som syns i birollerna.
 
Filmen gjorde succé vid först Berlins filmfestival och nyligen Sundance filmfestival, där man vann publikpriset och fort köptes upp av Sony Pictures för en oktoberpremiär.
 
Indiewire är ”The Outrun” Oscarstippad, vi får se hur långt det går med det!
 

”The Outrun” har premiär 4 oktober på amerikanska biografer. I Sverige har filmen än så länge inget premiärdatum, men om den når fram till en Oscarsnominering kan vi vänta oss att den släpps senare i vinter eller vår.
| 14 juli 2024 18:00 |