Spel

Skribent

Anders Eklöf

4 oktober 2024 | 13:00

Se dokumentär om hur spelet "Stalker 2" skapades under kriget i Ukraina

Dokumentären "War Game: The Making of Stalker 2" berättar om hur det varit att utveckla ett krigsspel mitt under ett brinnande krig i sitt hemland.
Den 20 november släpps spelet "Stalker 2: Heart of Chernobyl" av de ukrainska utvecklarna GSC Game World, som är en efterlängtad uppföljare på det hyllade första spelet från 2007.
 
Spelet är en förstapersonsskjutare som utspelar sig i en postapokalyptisk framtid i Tjernobyl, där du får utforska den farliga platsen The Zone och ta svåra beslut som påverkar berättelsen. 
 
Spelet var tänkt att släppas redan 2012, men lades ner samma år. 2018 började utvecklingen på nytt och var tänkt att släppas i december 2022, men det hela pausades på grund av Rysslands invasion av Ukraina.
 
 
Nu har en dokumentär om det hela släppts som heter "War Game: The Making of Stalker 2", som är helt gratis att se på YouTube. Det finns dessutom svenska undertexter.
 
- Filmen handlar inte bara om den svåraste spelutvecklingen någonsin, utan även om motståndskraft och den orubbliga mänskliga andan inför ofattbara utmaningar. Det handlar om vikten av skapande i en tid av förstörelse, en trotsig handling att göra något meningsfullt inför motgångar, säger filmens regissör Andrew Stephan i ett uttalande.
 
| 4 oktober 2024 13:00 |