Film

Skribent

Alexander Svensson

1 oktober 2024 | 19:00

Se de 9 första bilderna ur ambitiösa sci-fi-dystopin "The Electric State"

Bröderna Russo, Netflix, Millie Bobby Brown, Chris Pratt och... Simon Stålenhag?
Bröderna Joe och Anthony Russo återvänder snart till Marvels universum för dunderambitiösa “Avengers: Doomsday”, men först gör de ett sista ävnetyr för Netflix: en snordyr filmadaption av svenske Simon Stålenhags serieromanThe Electric State”. Nu har vi fått de första ordentliga bilderna, från Vanity Fair.
 
I “The Electric State” får vi följa den unga Michelle, spelad av Millie Bobby Brown (“Stranger Things”) när hon, på jakt efter sin bror, försöker ta sig igenom ett ödeland som lämnats kvar efter ett krig mellan människor och robotar. Till hjälp har hon krigsveteranen Keats (Chris Pratt) och roboten Herman (Anthony Mackie).
 
Relevant att veta är kanske också att berättelsen utspelar sig under ett fiktivt 90-tal: det var nämligen då som robotkriget bröt ut. Robotarna leds för övrigt av Mr. Peanut, maskoten för det (högst verkliga) snacks-företaget Planters som nu gjort ett oväntat karriärskifte och leder robotuppror, dessutom med röst från Woody Harrelson. Andra namn i rollistan är Giancarlo Esposito, Ke Huy Quan, Brian Cox och Stanley Tucci.
 
Se de första bilderna från “Electric State” nedan. Premiär blir det i mars 2025.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
| 1 oktober 2024 19:00 |