Film

Skribent

Andreas Samuelson

4 oktober 2023 | 19:00

Se kvinnlig variant av ikoniskt monster i trailern till ”Doctor Jekyll”

Eddie Izzard spelar den ikoniska dubbelrollen i kvinnlig form i filmbolaget Hammers nya rysare ”Doctor Jekyll”. Spana in den snygga trailern här!
De flesta av oss som inte bott under en sten kan historien i Robert Louis Stevensons klassiska roman ”Dr. Jekyll och mr. Hyde”. Briljant vetenskapsman skapar elixir som vid väl valda tillfällen förvandlar honom till en våldsam, psykotisk mördare. Historien har filmatiserats otaliga gånger och nu är det dags för en ny version av brittiska skräckfilmsbolaget Hammer.
 
Denna gång spelar komikern Eddie Izzard den kvinnliga läkemedelsmogulen Dr. Nina Jekyll samt hennes ondskefulla alter ego Rachel Hyde i "Doctor Jekyll". Jekyll har efter en skandal tvingats gömma sig undan eliten hon tidigare tillhört. Hon anställer nyligen utsläppa ex-fången Rob (Scott Chambers) som assistent men denne inser snart att han måste hjälpa till att bekämpa onda krafter.
 
Izzard är som bekant populär komiker, aktivist och skådespelare som vi förutom egna standup-shower känner igen från filmer som ”Victoria & Abdul”, ”Berättelsen om Narnia: Prins Caspian”, ”Ocean’s” 12 och 13 samt TV-serier som ”The Lost Symbol” och ”Hannibal”. Andra skådespelare i filmen är Robyn Cara (”Allt vi döljer”), Morgan Watkins (”Kingsman: The Secret Service”), Jonathan Hyde (”Titanic”, ”Jumanji”), Simon Callow (”Fyra bröllop och en begravning”) och Lindsay Duncan (”Birdman”, ”Sherlock”).
 
”Doctor Jekyll” är en av filmerna som studion Hammer gör comeback med och det verkar som om de gått tillbaka till hederlig, gammeldags vintage-skräck. Trailern ser ut att lova en snygg rysare med svart humor och Izzard i som vanligt fin form. Filmen släpps i Storbritannien den 27 oktober lagom till Halloween och vi hoppas såklart att den kommer i någon form till Sverige.
 
Se trailern här:
 
 
Blir du sugen på att se Izzard i ”Doctor Jekyll”?
| 4 oktober 2023 19:00 |