Film

Skribent

Andreas Samuelson

25 juni 2024 | 18:00

Se trailern med läskig Hugh Grant i sin första skräckfilm på 36 år

Romcom-veteranen spelar skummis i nya A24-rysaren ”Heretic”. Se trailern till brittens första skräckfilm sedan 1988.
Filmbolaget A24 fortsätter att leverera spännande titlar inom skräckgenren efter favoriter som "Hereditary", ”Midsommar”, ”X” och "Talk to Me”. Nu kommer en ny rysare med religiöst tema, "Heretic", med ingen mindre än Hugh Grant i huvudrollen!
 
Han spelar en mystisk man som får besök av två unga, välmenande mormoner (Chloe East och Sophie Thatcher). Besökarna upptäcker snart att deras värd har en skruv lös och snart är de inlåsta i ett skrämmande hus av terror.
 
För regin står Scott Beck och Bryan Woods, som tidigare skrivit manusen till ”A Quiet Place” och ”The Boogeyman” men även regisserat slasher-rullen ”Haunt” och dinosaurie-äventyret ”65”. East känner vi igen från ”The Fabelmans” och Thatcher från ”Yellowjackets”.
 
Det är dock mest spännande att se den vanligtvis lättsamma Grant i en både ovanlig roll och genre. Faktum är att detta är hans första film inom skräckgenren sedan 1988 års udda vampyrfilm ”Legenden om den vita ormen”.
 
Trailern ser lovande ut och avslöjar tacksamt nog inte alltför mycket. Filmen har amerikansk biopremiär den 15 november och vi hoppas såklart att den även kommer hit.
 
Se trailern nedan:
 
| 25 juni 2024 18:00 |