Serie

Skribent

Martin Persson

17 juli 2024 | 07:00

Nu på SVT Play: Hjärtskärande och välgjord dramaserie - bland det bästa från 2021

Den chockerande historien om Purdue Pharma och opiodepedemin.
Se en av 2021 års bästa serier när den nu finns på SVT Play.
 
Miniserien "Dopesick", som från flera perspektiv och med lysande skådespel avhandlar opiodkrisen i USA och dess efterspel, är bland de mest hjärtskärande vardagshistorierna du lär se under senaste åren. Vi bjuds här med på den ofattbara historien om hur Sackler-familjen lyckades utnyttja alla möjliga hål i lagboken för att kunna fortsätta sin lagliga finansiering av livsfarliga läkemedel.
 
Michael Keaton briljerar som alltid och ses här i en komplex, dramatisk och subtilt spännande roll som blev Emmynominerad och dessutom gav honom en Golden Globe, likväl Kaitlyn Dever som även hon nominerades. I övriga roller ses imponerande namn som Rosario Dawson, Will Pouler, Michael Stuhlbarg och Peter Sarsgaard.
 
Nomineringarna sträckte sig även till ”Bästa miniserie”, vilket inte är svårt att förstå när man ser den. Det är verkligen en fantastisk och filmisk framställning som belyser farorna och beroendeproblematiken på realistiska och närgångna sätt.
 
På vår lista över de bästa miniserierna från 2021 fanns just ”Dopesick” med och berömdes även här av vår recensent Jonathan Blomberg för sitt ofattbara berättande och strålande skådespel.
 
 
”Dopesick” finns sedan tidigare på Disney+ och streamar nu även gratis på SVT Play.
| 17 juli 2024 07:00 |