Skribent

MovieZine

25 juni 2024 | 10:00

Shannen Doherty om sin obotliga cancer: "Jag är hoppfull"

Skådespelerskan har fått positiva nyheter.
Skådespelerskan Shannen Doherty, känd från "Beverly Hills 90210" och "Förhäxad", lider av bröstcancer i stadium 4. Trots att cancern är obotlig väljer hon att vara positiv och hoppfull.
 
I sin podcast "Let's Be Clear" ger 53-åriga Doherty den senaste uppdateringen om sin hälsa:
 
- Jag måste säga att det finns lite positivt där. Tack vare att den molekylära strukturen av mina cancerceller förändrades nyligen, så finns det många fler protokoll för mig att prova.
 
- För första gången på flera månader känner jag mig hoppfull. Jag behöver inte längre vara förberedd. Jag behöver semester. Jag behöver ge mig ut på en båt och utforska platser.
 
Doherty fick diagnosen bröstcancer år 2015 och gick igenom en mastektomi och kemoterapi. Cancern kom tillbaka fyra år senare. Förra året avslöjade hon att cancern hade spridit sig till hjärnan och skelettet. Stjärnans podcast är ett sätt för henne att sprida medvetande och samla in pengar till cancerforskningen, skriver The Wrap.
 
- Så det finns hopp blandat med min egen lilla sorg. För det är mer än en cellgiftsbehandling jag går på. Vi testar liksom allt möjligt nu, säger hon.
| 25 juni 2024 10:00 |