Spel

Skribent

Viktor Eriksson

8 oktober 2024 | 07:00

“Silent Hill 2”-regissören: Remaken är bättre – på ett sätt

Nyversionen av det klassiska skräckspelet klarar av något som originalet inte kunde fixa.
Idag släpps remaken av det som länge kallats för ett av de bästa spelen någonsin, “Silent Hill 2”. I samband med det har ingen mindre än det ursprungliga spelets regissör, Masashi Tsuboyama, kommenterat vad han tycker om nyversionen.
 
“Jag tycker att värdet i remaken är att en ny generation kan spela det. Som skapare är jag väldigt glad över det. Det har gått 23 år! Även om du inte känner till originalet så kan du ha roligt med remaken som den är. Oavsett om den är bra eller dålig så påverkar inte det originalet”, skriver Masahi Tsuboyama på X.
 
Han tycker samtidigt att skillnaden mellan originalet från 2001 och remaken faktiskt inte är så stor.
 
“Skillnaden mellan originalet och remaken med 4K, fotorealism, extra utrustning etc är medioker. Vem ska det tilltala? Jag tycker inte det gör tillräckligt för att nå ut till generationen som inte känner till Silent Hill sedan tidigare.”
 
Däremot finns det något som han tycker att remaken gör klart bättre än originalet. 
 
“Det som är värt att lägga märke till är kameran. Förändringen i den styrbara kameran har en stor påverkan på många aspekter som strider, bandesign, stil, med mera. Även om dess påverkan på handlingen kanske är ganska liten så ändrar det spelkänslan.”
 
Han fortsätter.
 
“Helt ärligt är jag inte nöjd med kameran från 23 år sedan. Djup och vinklar begränsades av tekniken… Perspektivet över axeln bidrar definitivt till känslan av realism. Det får mig med andra ord att vilja spela den ännu mer inlevelsefulla remaken av Silent Hill 2!!!”
 
| 8 oktober 2024 07:00 |