Skribent

Alexander Svensson

13 mars 2024 | 19:30

Skådespelaren Olivia Munn har drabbats av bröstcancer

Efter tio månader och fyra operationer vill Munn nu uppmana alla att vara uppmärksamma på sin hälsa, och undersöka hur stor risk de har att drabbas av cancer.
Olivia Munn är en skådespelare känd från filmer som “X-Men: Apocalypse” och “Magic Mike” och tv-serien “The Newsroom”. Nu berättar hon på Instagram att hon sedan april förra året behandlats för bröstcancer.
 
Munn skriver att hon inte velat gå ut offentligt med sin sjukdom innan hon gått igenom de jobbigaste bitarna av behandlingen, och berättar att hon gått igenom fyra operationer under de senaste tio månaderna:
 
“De senaste tio månaderna har jag opererats fyra gånger, spenderat fler dagar till sängs än jag kan räkna, och har lärt mig mer om cancer, cancerbehandling och hormoner än jag någonsin kunnit föreställa mig.”
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av o l i v i a (@oliviamunn)

 
Hon fortsätter med att tacka sin läkare, som beräknade hur stor risk hon hade för bröstcancer (“Breast Cancer Risk Assessment Score”), som beräknades genom saker som historia av cancer i släkten, ålder och när Munn fick sitt första barn. Beräkningen ledde till undersökningar där Munns cancer, som var av en aggressiv art, hittades. Munn säger att det räddade hennes liv, och uppmanar kvinnor att få en riskberäkning från sina läkare.
 
Hon tackar också de läkare som behandlat henne, och sin make, komikern John Mulaney, för hans stöd genom processen. Mulaney har i sin tur hyllat sin hustru i kommentarsfältet.
 
Nu hoppas vi på en snabb återhämtning och ett cancerfritt liv för Olivia Munn.
| 13 mars 2024 19:30 |