Film

Skribent

Martin Persson

22 juli 2024 | 18:00

Skådisarna hyllar kommande ”Those About to Die” – något utöver det vanliga

Kulisser byggs inte på en dag och antikens Rom har getts mer liv än någonsin tidigare.
Roland Emmerichs kommande och storslagna serie ”Those About to Die” har premiär på TV4 Play inom kort.
 
Serien kommer att visa upp en annorlunda sida och ton av den populära tidsepoken som är antika Rom och fokusera på såväl fattiga som rika, med särskilt fokus på gladiatorarenan och de som tävlar i krigsspelen.
 
Emmerich, som är känd för sina storslagna eposer, väntas ge Rom en välförtjänt påkostad tolkning. Även seriens skådespelare, som består av stora namn, hyllar vad de sett.
 
 
Jojo Macari och Tom Hughes syntes i nyligen aktuella och hyllade serier som ”Masters of the Air” och ”Franklin” och beskriver i en intervju med Movieweb hur serien är något verkligt unikt och episkt:
 
- Jag tror inte att något liknande gjorts i TV. Ingen annan serie om antikens Rom har gjorts i så här stor skala. Serien är verkligen enorm och visar sidor av staden och tiden som aldrig synts på film tidigare.
 
De beskriver även hur det kändes att jobba med den legendariske Anthony Hopkins, som syns i serien som kejsaren Vespasian, grundare av Flaviandynastin, som arbetar med att rusta upp Kolosseum för de brutala sporterna. Macari blev förvånad över hur professionell, men ändå varm och personlig Hopkins kunde vara på inspelningarna. Han beskriver honom som en av vår tids bästa skådisar och man kan ju inte annat än att hålla med.
 
”Those about to die” har premiär på TV4 Play den 24 augusti. Ladda upp inför premiären genom att ta en titt på trailern nedan:
 
| 22 juli 2024 18:00 |