Film

Skribent

Alexander Svensson

20 oktober 2024 | 18:30

"Smile 2" skrattar hela vägen till banken - har spelat in 46 miljoner dollar globalt

Läskiga leenden är ett vinnande koncept.
Det är sannolikt breda leenden som råder inne på Paramounts kontor, för "Smile 2" går som tåget. Den har enligt Variety nu spelat in 23 miljoner dollar i USA och ytterligare 23 i resten av världen, vilket innebär 46 miljoner totalt. Budgeten, som var på 28 miljoner, har man därmed enkelt spelat tillbaka, och nu är det bara en fråga om exakt hur mycket vinst filmen lyckas samla ihop. Den ursprungliga "Smile" åstadkom totala intäkter på 217 miljoner världen över.
 
"Smile 2" är skriven och regisserad av Parker Finn, som även skapade originalet. I huvudrollen ser vi Naomi Scott ("Aladdin") i rollen som popsångerskan Skye Riley som plågas av sjukt obehagliga leenden och mystiska dödsfall i sin omgivning. Filmen har fått positiva recensioner, bland annat här på MovieZine då Andreas Samuelson delade ut en trea och hyllade såväl skrämmande moment som Scotts insats i huvudrollen. 
 
Med tanke på hur bra "Smile 2" går så lär en "Smile 3" vara en självklarhet, så stort grattis till Parker Finn som får fortsätta bygga ut sin leende-baserade skräckfranchise. "Smile 2" finns att se på svenska biografer i detta nu. 
 
| 20 oktober 2024 18:30 |