Spel

Skribent

Thomas Linnaeus

12 juni 2023 | 23:01

Se en smygtitt på svenska storsatsningen “Avatar: Frontiers of Pandora”

Äntligen får vi se mer från “Avatar: Frontiers of Pandora”, som är gjort av svenska spelstudion Massive.
Förutom “Star Wars: Outlaws” jobbar även svenska Massive på “Avatar: Frontiers of Pandora”, ett spel med förstapersonsvy. I samband med Ubisoft Forward så har spelutvecklaren visat upp gameplay från det kommande actionäventyret.
 
 
På presentationen passade även “Avatar”-regissören James Cameron på att berätta lite om projektet.
 
- Vi ville att publiken skulle känna sig som om de verkligen är på Pandora, drömma sig bort och utforska den här världen. Det har alltid varit vår vision att omfamna teknik för att tillåta oss att hitta nya sätt, utanför biografen, för att fördjupa människor i den här världen, säger Cameron.
 
Från Massive, så har vi Ditte Deenfeldt som jobbar som “game director” på Avatar: Frontiers of Pandora”. Även hon betonar att det blir en intressant värld att utforska:
 
- Vår ambition är att skapa en lekplats där nyfikenhet belönas. Detta gripande och uppslukande spel kommer att tillåta dig att inta en vacker och öppen värld. Du kommer att kunna röra och interagera med den genom att använda din storlek, din övermänskliga styrka och din naturliga smidighet, berättar Deenfeldt.
 
Låter minst sagt spännande. Förhoppningsvis blir det inte för mycket för Massive med både “Star Wars” och “Avatar”. Premiär för “Avatar: Frontiers of Pandora” blir den sjunde december. Spelet släpps till Playstation 5, Xbox Series S/X och PC.
| 12 juni 2023 23:01 |