Film

Skribent

Alexander Kardelo

25 oktober 2024 | 13:00

"Speed 3" kan fortfarande bli verklighet: "En viktig titel för oss"

Gasen i botten eller foten på bromsen? 20th Century Studios svarar på ryktet om en tredje "Speed".
I år fyllde actionrullen "Speed" 30 år och det har väckt nytt hopp hos fans om en fortsättning. Både Keanu Reeves och Sandra Bullock har vid olika tillfällen uttryckt sig positivt om en återförening i hög fart.
 
Men nu gäller det att få med sig 20th Century Studios på tåget (eller bussen). Studiochefen Steve Asbell säger i en färsk intervju med THR att det vore skojsigt, men att man behöver hitta rätt idé först.
 
- Det är en av de sista filmerna vi inte har gjort om ännu. Och det måste finnas en anledning till att komma tillbaka. Det måste finnas en grym idé som både Bullock och Keanu Reeves är taggade på. Det är såklart en viktig titel för oss, men ingenting vi vill ta lätt på eller pressa fram. De två behöver vara med och utveckla idén.
 
I 1994 års "Speed" - tveklöst en av 90-talets bästa och mest nagelbitande actionrullar - såg vi Bullock som motvillig bussförare som fick gasa genom LA för att inte spränga passagerarna. Reeves, i sin första stora actionroll, klev på för att försöka desarmera en otäck bomb.
 
Uppföljaren "Speed 2" kom 1997 och dessvärre valde Keanu Reeves att hoppa över. Då fick Bullock sällskap av Jason Patric på en kapad lyxyacht. Succén uteblev. Sandra Bullock skämdes.
 
Skådespelerskan har tidigare sagt att "Hollywood kanske inte är modiga nog" för att göra "Speed 3". På det svarar Asbell med ett skratt:
 
- Hollyowod är modiga nog. Vi är modiga nog. Vi sitter och väntar vid telefonen.
 
Det är oklart vem han väntar på ska ringa. Dennis Hopper med hot om en ny bomb i kollektivtrafiken? Jag trodde det var upp till studiocheferna själva att ringa runt och beställa lite manus. Mja, arbetet med den där "Speed 3" verkar gå i snigelfart om ni vill höra min analys av läget. Men man kan alltid hoppas.
| 25 oktober 2024 13:00 |