Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

21 juni 2024 | 16:00

Vad hände sen? Inflytelserikt 80-talsdrama får upplysande uppföljare

I "St. Elmo's Fire" fick vi följa några människor väg in i vuxenlivet. 40 år senare kan vi äntligen få veta hur (och om) de klarade av det.
"St. Elmo's Fire" släpptes mitt i 80-talet och var Joel Schumachers ("Lost Boys", "Tigerland") genombrottsfilm. Där följer vi en grupp unga människor som nyligen lämnat universitetslivet och måste lära sig hantera det där som kallas vuxenliv. Men vad hände egentligen sen? Det är något som Sony vill berätta, skriver Word of Reel.
 
Även om filmen drog in massa kassapengar när det begav sig, är den idag antaligen mest känd för sina skådespelare. "St. Elmo's Fire" hjälpte nämligen till att sätta namn som Rob Low, Demi Moore och Emilio Estevez på Hollywoods karta - under smeknamnet Brat Pack (inspererat av Frank Sinatras Rat Pack).
 
Inte mycket är känt vad "St. Elmo's Fire 2" kan tänkas komma att handla om, mer än historien ska uspelas i modern tid och ge oss en inblick i hur det gått för karaktärerna och vad de sysslar med idag. Så om filmen blir av eller ej lär hänga på om originalskådespelarna (åtminstone tillräckligt många av dem) är villiga att komma tillbaka.
 
Det är också oklart vem som ställer sig bakom kameran och vem som kommer skriva manus. Att det inte blir Schumacher är väl det enda säkra, eftersom han gick bort för ganska exakt fyra år sedan.
 
Vill du återse "St. Elmo's Fire", eller besöka den för första gången, så finns filmen att hyra eller köpa på exempelvis SF Anytime, Viaplay, Google Play och iTunes.
 

Läs också: 5 Joel Schumacher-filmer som förändrade populärkulturen

 
 
| 21 juni 2024 16:00 |