Film

Skribent

Alexander Kardelo

23 oktober 2024 | 09:45

Stanley Tucci kunde inte få jobb efter "Djävulen bär Prada"

"Jag fick göra filmer jag inte nödvändigtvis ville göra", berättar skådespelaren.
Först kom "Djävulen bär Prada" - sen kom nada. Skådespelaren Stanley Tucci berättar att han hade svårt att boka nya roller efter 2006 års komedisuccé med Meryl Streep.
 
63-årige Tucci anses vara en av de bästa skådespelarna vi har - som kanske inte alltid får den kredd han förtjänar. På hans mångsidiga CV finns den excentriske Flickerman i "Hunger Games"-filmerna och Tucker i gripande "Supernova". Men karriären kunde ha stannat av för 18 år sen, och han vet än idag inte varför:
 
- Efter "Djävulen bär Prada" kunde jag inte få jobb. Jag förstod inte helt varför, men det är bara så det var. Jag fick ta roller som jag inte nödvändigtvis ville ha, men jag tog dem.
 
Efter "Djävulen bär Prada" syntes Tucci i filmer som "Four Last Songs" (2007), "Kitty och kassaskrinsmysteriet" (2008) och "Swing Vote" (2008). Kanske inte den mest givande delen av hans karriär, men han återvände snart med en Oscarsnominerad roll i "Flickan från ovan" (2009) och väldigt roliga "Easy A" (2010).
 
I en ny intervju med Vanity Fair berättar Tucci att upp- och nedgångar det är en del av yrket:
 
- Min karriär har alltid gått upp och ned. Det är sådan branschen är. Ibland är det av personliga skäl som man inte kan jobba. Jag blev sjuk för sex år sedan, och fick sakta arbeta mig tillbaka. Jag behövde jobba för att få pengarna. Jag hade egentligen inte orken, och jag kom nog tillbaka för snabbt, säger han.
 
Tänka sig... ett skådespelarjobb är kanske inte helt olikt de jobb som vi vanliga dödliga tvingas ta? Jobba - fast man inte vill? För att räkningarna ska betalas? Vilken tokig tanke.
| 23 oktober 2024 09:45 |