Film

Skribent

Martin Persson

1 augusti 2024 | 11:00

Stellan Skarsgård: Lars von Trier är igång med ännu en film efter 6 år

Den legendariske visionära regissören är snart tillbaka.
Få har gjort samma avtryck som Lars von Trier.
 
Den danske regissören har slagit igenom såväl inhemskt som internationellt med fantastiska filmer som ”Melancholia”, ”Antichrist” och sin mäktiga serie ”Riket”.
 
Von Trier har en högst unik stil i sina filmer och kombinerar ett visuellt berättande med starka känslor. Stora skådespelare som Nicole Kidman, Matt Dillon och Lauren Bacall har troget funnits på hans rollistor och Lars von Trier ses ofta som en av vår tids stora auteurer.
 
Den 68-åriga regissören har dock varit något frånvarande i filmsammanhang den senaste tiden. Efter en Parkinsonsdiagnos som offentliggjordes 2022 har framtiden för hans filmskapande varit oviss av naturliga skäl.
 
Stellan Skarsgård i von Triers "Nymphomaniac".
 
Nu bekräftar dock ingen mindre än von Triers vän, den store skådespelaren Stellan Skarsgård, att regissören är i full gång med sitt nästa projekt:
 
- Lars börjar bli bättre, nu när han fått ordning på sin medicinering för Parkinsons. Han är igång med att förbereda en ny film. Än så länge har han bara börjat arbeta hemifrån, men jag hoppas att han kan börja filma utomhus snart.
 
Ett synnerligen roligt besked för både oss fans av von Triers verk och för regissören som verkar vara på bättringsvägen.
 
Som alltid ska det bli mycket spännande att se vad Lars von Trier kan koka ihop härnäst. 
 
Vad hoppas ni se av Lars von Trier härnäst och vilken av hans filmer är er favorit?
| 1 augusti 2024 11:00 |