Serie

Skribent

Alexander Svensson

11 juli 2024 | 06:30

Streamingpremiär: Vikingatiden får ett episkt slut i sista säsongen av "Vikings: Valhalla"

Vikingatiden går än en gång mot sitt slut. Se den storslagna finalen idag!
Frisinnade tolkningar av skandinavisk historia står än en gång på schemat: “Vikings: Valhalla” är äntligen tillbaka med en tredje säsong, som även blir den sista. En explosiv avslutning är därmed sannolik, särskilt iochmed att det här även blir slutet på den vikingaresa som började med “Vikings” redan 2013.
 
I den nya säsongen av “Vikings: Valhalla” får vi återigen möta syskonen Leif och Freydis Eriksson, och deras kunglige polare Harald Sigurdsson. Harald och Leif har åkt på vift och hamnat i Bysantiska riket, där Harald tar värvning som väring. Samtidigt så jobbar Freydis på att hålla den utdöende asatron vid liv, och i England får vi dessutom återse kung Knut, drottning Emma och den sluge ränksmidaren Godwin.
 
Leo Suter och Florian Munteanu i nya säsongen av "Vikings: Valhalla".
 
“Vikings: Valhalla” har, i likhet med sin moderserie “Vikings” erbjudit en salig blandning av äventyrande, action och utforskande av såväl kultur som religion: kampen mellan kristendom och asatro tar stor plats, och det gör även kulturskillnaderna mellan skandinaverna och de folk de springer på. Kombinationen av både djup och yta gör “Vikings: Valhalla” till en intressant serie att följa, även om den (än så länge) inte nått upp till de oerhörda höjder som originalserien nådde när den var som allra bäst.
 
Svenska Frida Gustavsson återvänder i den nya säsongen som Freydis, och hon får som tidigare sällskap av Leo Suter, Sam Corlett, Bradley Freegard, Laura Berlin och David Oakes. Ny för säsongen är muskeldundret Florian Munteanu (“Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings”) som spelar bysantisk general.
 
Säsong 3 av “Vikings: Valhalla” blir slutet på streamingålderns vikingatid som inleddes 2013. Se alla avsnitt av den sista säsongen idag på Netflix.
| 11 juli 2024 06:30 |