Film

Skribent

Alexander Svensson

1 augusti 2024 | 07:00

Streamingpremiär: Senaste "Hunger Games" kommer äntligen till Prime Video

"The Ballad of Songbirds and Snakes" berättar om hur president Snow blev den rätt dryge herre vi fick se i originalfilmerna.
Har du saknat Katniss Everdeen och Hungerspelen? Då kan du återvända till Panem idag, med prequelfilmen "The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes"! Vi får följa en av de tidiga upplagorna av dödsspelen där ungdomar får slå ihjäl varandra för den rika elitens höga nöjes skull. En ung Coriolanus Snow blir mentor åt en av de tävlande, Lucy Baird, och hans förhållande med henne kommer i vägen för hans hängivenhet till systemet hans far hjälpt till att etablera.
 
En prequelfilm om originalets huvudskurk är alltid ett något kontroversiellt val, men "The Ballad of Songbirds and Snakes" har gjort ett bra jobb med att levererar en komplex och spännande film för både gamla och nya fans.
 
 
Huvudrollerna som Snow och Lucy görs av Tom Blyth ("Billy the Kid") och Rachel Zegler ("West Side Story"). I övriga roller syns Viola Davis ("The Woman King"), Peter Dinklage ("Game of Thrones"), Jason Schwartzmann ("Scott Pilgrim vs The World") och Hunter Schafer ("Euphoria").
 
"The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes" går upp på Amazon Prime Video idag. 
 
 
| 1 augusti 2024 07:00 |