Serie

Skribent

Alexander Kardelo

29 maj 2024 | 12:30

Streamingtips: Disney+ smög just ut en ny spionserie med Elisabeth Moss

"The Handmaid's Tale"-stjärnan spelar MI6-agent med tusen identiteter i "The Veil". Idag släpps alla avsnitt i Sverige.
Miniserien "The Veil" har nått Sverige. Amerikanska tittare har kunnat följa den på FX under de senaste veckorna, och nu är finalen sänts får vi ta del av hela säsongen på ett bräde. Idag landade den på Disney+, utan mycket förvarning eller reklam.
 
Serien beskrivs som en internationell spionthriller och följer den komplexa relationen mellan två hemlighetsfulla kvinnor. På vägen från Istanbul till Paris och London utspelas en farlig lek där hemligheter och lögner avlöser varann.
 
Elisabeth Moss ("The Handmaid's Tale") spelar MI6-agenten som går undercover för att stoppa en terrorattack. Yumna Marwan ("Costa Brava, Libanon") gör rollen som den misstänkta terroristen Adilah. Bakom serien står Steven Knight, känd för gangsterserien "Peaky Blinders" och thrillern "Locke".
 
Jomenvisst. Flera bra namn är ombord, men är det tillräckligt för att leverera en fängslande serie? Nja... "The Veil" har fått ljumna omdömen med endast 52% positiva recensioner (enligt Rotten Tomatoes).
 
"Trots högt produktionsvärde, exotiska miljöer och begåvade skådespelare är det en standard-thriller som känns som en billigare Homeland", skriver en oimponerad Richard Roeper från Chicago Sun-Times.
 
Å andra sidan menar Joblo att det är väl investerad tid: "The Veil är en spionhistoria för tänkande människor, och den kräver att du är uppmärksam när du följer de många trådarna under historiens gång."
 
 
| 29 maj 2024 12:30 |