Serie

Skribent

Teodor Stig-Matz

19 juni 2024 | 05:00

Streamingtips: Joey King i hyllat förintelsedrama på Disney+

Föräldrar separeras från barn i nytt drama om Förintelsen som får svensk premiär på Disney+ idag.
Joey King slog igenom som barnstjärna i komedin ”Ramona and Beezus” från 2010. Men på senare år har rollerna blivit allt mer seriösa, och hon har varit med i actionfilmer som ”Bullet Train” och ”The Princess”.
 
Nu spelar hon huvudrollen i en miniserie om Förintelsen, som släpps på Disney+ idag den 19 juni. Serien heter ”We Were the Lucky Ones” och bygger på boken med samma namn av Georgia Hunter, där författaren berättar sin egen släkts historia.
 
Verklighetsbaserat alltså, och en minst sagt mörk berättelse. I serien får vi följa den polsk-judiska familjen Kurc när Andra världskriget bryter ut och Hitlers soldater invaderar deras hemland. Kriget och Förintelsen leder till att barn och föräldrar separeras och familjen sluts isär.
 
King spelar karaktären Halina, som är den yngsta dottern i familjen, något som ska ha varit en känslosam upplevelse.
 
– När du arbetar med verklighetsbaserat material blir man alltid mer påverkad. Du knyts till rollen du spelar ännu mer, eftersom allt faktiskt har hänt på riktigt, säger hon i en intervju med Hollywood Reporter.
 
Serien hade amerikansk premiär redan i våras, och fick fina recensioner. Hela 92 procent av kritikerna gillade serien, enligt Rotten Tomatoes.
 
| 19 juni 2024 05:00 |