Film

Skribent

MovieZine

12 september 2024 | 14:00

Nu på Max: 2008 års starka drama lämnar ingen oberörd - "kunde inte sluta gråta"

Fram med näsdukarna...
En riktigt fin dramafilm från 2008 finns nu återigen att streama. För den som vill gråta och bli omskakad av en stark historia rekommenderar vi "Pojken i randig pyjamas" från 2008 - ny i utbudet på Max.
 
"En riktigt bra film, jag grät och det gör jag inte till filmer annars!" skriver tittare i MovieZines Facebook-grupp. "Väldigt sorglig, definitivt ingen mysfilm. Men den visade ändå medmänsklighet i ett fruktansvärt sammanhang" tycker en person.
 
Filmen i fråga är "Pojken i randig pyjamas" från 2008, baserad på en roman av John Boyne. Såsom alla filmer som utspelar sig under Förintelsen är sorgliga och gripande, är ”Pojken i randig pyjamas” en riktig snyftare. Den här tar dock barnens perspektiv.
 
Pojken Bruno är son till en nazist och tillika kommendör över ett koncentrationsläger, samma koncentrationsläger som familjen bor granne med. Enbart ett stängsel av taggtråd finns mellan familjens behagliga vardag och misären som fångarna i lägret genomlider. Bruno blir vän med en pojke, Shmuel, som bor på andra sidan stängslet.
 
"Oförglömlig känslomässigt bra film" lyder en kommentar på Facebook, och många tillägger "tänkvärd" och "berörande".
 
"Den är bra men kan inte se den längre utan att börja gråta. Räcker nästan att jag hör titeln så undviker jag den. Vill gärna se den igen men ryser till i kroppen så jag vet inte", skriver en berörd tittare. "Fin och hemsk samtidigt" tillägger en annan.
 
"Wow. Väldigt bra film. Och så hemsk, kunde inte sluta gråta. Ångrar lite att jag såg den men samtidigt glad att jag gjorde det."
| 12 september 2024 14:00 |