Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 september 2024 | 15:00

Nu på Max: Hyllad monsterfilm från 2022 är både "originell och genomtänkt"

När de sa ”Rovdjuret-prequel” hade vi inte förväntat oss att det faktiskt skulle komma något sevärt...
Monsterjakt och slakt är något vi aldrig får nog av, se bara på "Alien: Romulus" som gör succé på bio. En av senaste årens mest hyllade filmer i genren är "Prey" (2022), som dessvärre aldrig gick upp på vita duken men landade direkt på streaming.
 
Nu är Disney+ tydligen generösa och har lånat ut "Prey" till en ny streamingtjänst. Idag hittar du Dan Trachtenbergs sci-fi-thriller på Max.
 
Något otippat utspelar sig denna prequel till "Predator"-filmerna 300 år tidigare, i Comanche-nationens värld. Vi möter Naru (Amber Midthunder), en skicklig kvinnlig krigare, som kämpar för att skydda sin stam mot en av de första högt utvecklade rovdjuren som landar på jorden.
 
"Unika “Prey” överraskar med en helt originell, genomtänkt idé som blåser frisk luft i monsterfilmer" skrev MovieZines recensent Charlotte Brange och satte 3/5 i betyg.
 
Snart får regissören Dan Trachtenberg en chans till revansch med en ny biofilm i samma franchise: den fristående "Badlands" är på gång där Elle Fanning får kämpa mot det klassiska filmmonstret.
| 20 september 2024 15:00 |