Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 oktober 2024 | 22:10

"Strul" går strålande bra på Netflix - 10 000 000 har sett den svenska komedin

Actionkomedin med Filip Berg är en global succé: veckans näst mest streamade film på Netflix.
Svenska actionkomedin "Strul" har gått och blivit en otippad världssuccé på Netflix. Filmen med Filip Berg i rollen som en oskyldigt dömd man på flykt var en av de mest streamade under förra veckan.
 
Den hittas på topp-10-listan i bland annat USA, Australien, Kanada, Sydkorea och totalt 80 länder - inklusive givetvis Norden och Europa - enligt Netflix egna, nysläppta statistik
 
Filmen (som heter "Trouble" ute i världen) streamades i 10 miljoner hushåll, vilket kan omräknas till 16 300 000 tittartimmar. Den enda icke-engelskspråkiga filmen som drog fler tittare senaste veckan var den spanska thrillern "Hålet 2". Båda drog in fler "views" än veckans populäraste engelskspråkiga filmer, vilket också är en enorm framgång för svensk film. 
 
Vad få ute i världen kanske känner till är att "Strul" är en remake på Björn Skifs gamla kultkomedi från 1988. I den moderna nyversionen spelar Filip Berg rollen som Conny Rundqvist (som tyvärr aldrig kallas för "Runken"), en man som blir oskyldigt anklagad för ett mord och tvingas fly och försöka försvara sig själv.
 
"En actionfylld stunds pålitlig underhållning med bra skådespelarinsatser" enligt MovieZines recension.
 
| 8 oktober 2024 22:10 |