Spel

Skribent

Viktor Eriksson

9 september 2024 | 17:00

Studie: 2 av 3 kvinnliga spelare blir fortfarande trakasserade online

Andelen kvinnor som upplever trakasserier online har samtidigt minskat något.
Enligt en ny studie gjord av regtech företaget Bryter så uppger hela 2 av 3 kvinnliga spelare att de än idag bli trakasserade när de spelar online.
 
Var tredje kvinna ska inte heller ha sin mikrofon påslagen när de spelar online på grund av att de vill undvika trakasserier och var femte kvinna säger att de inte spelar online just för att de vill undvika att bli trakasserade.
 
Studien, som först uppmärksammades av Sky News, visar på att trakasserierna vanligtvis startar som sexistiska kommentarer men ofta utvecklas till mer hotfulla beteenden. Bland annat ska var tionde kvinnlig spelare blivit hotad med våldtäkt online.
 
Bryters studie baseras på svar från 1000 kvinnliga spelare i Storbritannein och USA. Den har genomförts årligen sedan 2019. Under 2022 rapporterade 72 procent av dessa att de upplevde trakasserier online. Under 2023 ska samma siffra sjunkit till 65 procent.
 
– Det är den första positiva förändringen vi sett, säger Bryters Insight Director Jenny McBean till Sky News och fortsätter.
 
– Så det är grymt, men vi kan inte anta att allt är bra för det. Det är fortfarande två av tre kvinnor.
 
| 9 september 2024 17:00 |